I have got indications on that the lagets update is not very good for some systems. Unfortunatly i am about 4000 km away from my computer and development environment so I can't do anything about it before the next Sunday.



So do not update if you don't make a full SD card backup before.

(That is recommended to do from time to time)

Edit: I have now (2013-08-07) fixed one issue and I therefor recommend to update again. But to be safe do make that backup of the SD-card.


Johan
28/7/2013 04:39:46

As soon as this is sorted out this is definitely something I will try out - looks interesting indeed!

What would be fun for a lot of new users would be screenshots - at least I could not find any...

Cheers!

Reply
Johan T
6/8/2013 17:13:02

Is OK to run the update again?

Reply
Johan
6/8/2013 22:41:21

Johan T: As how I understood it nothing would be changed until august 10, so to be safe wait a few days and there might be a new post...

Reply
David
7/8/2013 04:26:40

Hi all,
I have done one update that solves one problem of the above. I cant find any other problems with the image now so I hope it is safe to do an update. (I still recommend a full SD-card backup to be taken). Please report back both if you are successful not and I will do my best to help.

Reply
Johan G
8/8/2013 02:14:23

No problems so far. The update appears ok.

Reply
Johan G
8/8/2013 06:36:28

Införskaffade några nya NEXA lmst-606 (sensor) + PIR 1000 (sensor) funkar fint med TelldusCenter 2.1.2 Beta, OS X + Duo. Hur ser stödet ut på Pi:en/Automagically??

på macen:
<key>devices.12.model</key>
<string>selflearning-switch:nexa</string>
<key>devices.12.name</key>
<string>Nexa_dörrbrytare</string>
<key>devices.12.parameters.code</key>
<string>0000000000</string>
<key>devices.12.parameters.fade</key>
<string>false</string>
<key>devices.12.parameters.house</key>
<string>8697590</string>
<key>devices.12.parameters.state</key>
<integer>2</integer>
<key>devices.12.parameters.stateValue</key>
<string>0</string>
<key>devices.12.parameters.system</key>
<string>1</string>
<key>devices.12.parameters.unit</key>
<string>10</string>
<key>devices.12.parameters.units</key>
<string></string>
<key>devices.12.protocol</key>

Reply
David
9/8/2013 04:56:41

Automagically kör Telldus core 2.1.1 så finns stödet där så finns det. Har själv inga LMST-606 så jag kan inte lova att det fungerar men det borde fungera precis som vilken väggsändare som helst.
PIR 1000 vet jag inte vad det är för en produkt men ovanstående gäller även för den.

Reply
Johan
9/8/2013 01:18:26

Hmm.. Hur gör jag i Automagically för att kunna se statusen/senaste värdet (som en button on/off eller likn) på mina sändare/sensorer? (Nexa lmst 606, pir 1000, mm). Har redan en del andra brytare på en Remote/Page, det funkar bra. Ska senaste värdet sparas i en variabel eller har du gjort någon lösning för detta?

I Telldus Center fungerar det fin (som sagt var) kör med en uppdaterad firmware på Duo, beta (7) och TelldusCenter 2.1.2beta.

Reply
David
9/8/2013 04:59:07

Enklast är att skapa en "Raw Telldus device" för enheten utifrån den information den skickar ut och som kan fångas upp på /signals/index - sidan. Därefter skapar du en variabel som uppdateras på signalerna för ON/OFF på den enheten.

Reply
Johan
10/8/2013 21:46:38

Just, det. Så var det.
Funkar bra, ett tag. Visade boolean värden bra.
Även ett tag samtidigt med Motion, sedan ändrade jag lite "permissions" så nu kommer jag till "Error 500" direkt när jag öppnar Automagically.
Mitt mål är att Motion + Automagically samtidigt. Blir en bra övervaknings setup.
(kanske behöver varsin Pi)

Reply
Johan
10/8/2013 21:55:22

Tror att Motion webcam tmp folder - orsakat insufficient disk space.
Så inget annat kunnat starta.

Reply
David
10/8/2013 23:31:51

Låter som ett dubbelt problem. Dels att få motion att inte skapa så mycket temp-data men också att minska skrivningarna till SD-kortet, många RPi användare vittnar om att SD-korten går sönder pga för skrivintensiva applikationer.

Reply
Johan
11/8/2013 00:07:13

Jo, är ett självförvållat fel antar jag.
- Root filesystem has insufficient free space; mount on /tmp
- /etc/init.d/mysql Error The partition with is too full
OCH, nu dök det förra problemet up igen. (500 server error)
Hade gjort så fint.... he he. Men man lär sig en massa under tiden.
Provade att göra en update från command prompten, men kommer ej åt admin/remote sidan.
Har ju ett 8 gb kort, men din image är väl 4. Borde gå att resiza det.
Får börja om. Borde kanske inte ta "image", utan installera på ett full size kort (8 gb) debian.
/man lär sig !!!

Reply
Mats
11/8/2013 04:20:58

Hi
I’m trying to restore a backup, on the most resent image but it’s not working. Where can I find the image from 2012-12?
Mats

Reply
David
11/8/2013 05:18:18

http://bit.ly/THvBiY

Reply
Markus
13/8/2013 05:15:35

Med de senaste uppdateringarna har enheter med åäö i namnet slutat fungera för mig (alltså det "synliga" namnet, inte det som används i tellstick-konfigurationen).

När jag försöker styra dem får jag ett "HTTP Error 500 - Internal server error" om jag gör det från "huvudsidan". Går jag via Telldus Live händer får jag inget felmeddelande, men det kommer aldrig fram någon signal till enheten som ska styras.

En annan sak – det hade varit väldigt uppskattat om det fanns möjlighet att starta om via webbgränssnittet. Kopplingen till Telldus Live dör titt som tätt och då verkar en omstart vara det enda som hjälper.

Reply
Johan
18/8/2013 06:07:31

Hej,

Det rullar mycket stabilt nu, tycker jag.
(Har en ny user med Motion installerat i och div cronjob, bash som tömmer mappen med bilder så det inte stör Automagically.

Nu ska vi se om dom kan prata med varann...
Måste jag ordna något python program som tar emot det, kanske?

Från:

Device Command
Parameters to the POST request
type="COMMAND" - Mandatory
commandid=[Command ID] - Mandatory
ID of the command to do. Supported commands listed for each device by /rest/devices/ .
deviceid=[Device ID] - Mandatory
ID of the device to execute the command.



och...... mottagare (funkar inte, eller?)
Kan man hitta något (plugin python program) som man kan använd, tro?


The HTTP Interface have two output modes :
HTML : To use it from a web browser.
RAW : To easily be parsed from any fronted ( php , python , perl , GTK , etc ... ).

<html><body>
Motion version 3.1.20 running 3 threads.
<a href="/0">All</a>
<a href="/1">Thread 1</a>
<a href="/2">Thread 2</a>
<a href="/3">Thread 3</a>
</body></html>
RAW Mode
Motion version 3.1.20 running 3 threads.\n
0\n
1\n
2\n
3\n


(http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Motion/MotionHttpAPI#Action_Commands)

Reply
Johan
25/8/2013 21:27:37

Tjena,

Om man vill göra ett litet python.py script som skickar en signal in till Automagically.

Vad skulle det vara då?
En Global variabel?,

"tellstick,device:p1_front_door,id:65,method:ON,data:"?
"type=COMMAND&commandid=101&deviceid=116"

Hur skulle det python programmet se ut ungefär?



Mvh,
Johan

Reply
Johan
28/8/2013 03:38:59


Ibland blir det flaskhals (ketchup-effekten) på ett kommando.
Vad beror det på?
Kör med din image (endast).
Men som sagt, ganska stabilt i övrigt.

Reply
johan
6/11/2013 07:34:46

Hej, såg att du uppdaterade imagen. va bra! Nu fungerar den att boota.
Men, "HTTP Error 500 - Internal server error" vid anslutning.

- Något man kan ändra?
- Kan man göra en felsökning?

Mvh,
Johan

Reply
Donte
7/11/2013 04:09:33

HTTP 500 error also here.

I burned the image and had some problems first with the too small paritation, so that mysql server didn't start and solved that with raspi-config http://elinux.org/RPi_raspi-config.

Now I get some strange problems while starting the mysql server. First I get
[ERROR] An old style --language value with language specific part detected: /usr/share/mysql/english/
[ERROR] Use --lc-messages-dir without language specific part instead.
[ERROR] Can't open the mysql.plugin table. Please run mysql_upgrade to create it.
[ERROR] Fatal error: Can't open and lock privilege tables : Incorrect file format 'host'

Has anyone had similar problems?

Reply
Donte
8/11/2013 20:16:42

I'm new to this all, so it might be that I have made some wrong assumptions, but at least this is how I managed to repair the mysql and get things working.

From the syslog I noticed that some tables were corrupted and some tables were using Innodb. Innodb was disabled in the my.cnf, so it wasn't recognized.

This seemed to me be root cause why the mysqld wasn't starting.
I managed to start mysqld with --skip-grant option. After that I did notice that mysqlcheck with --auto-repair option couldn't do nothing with the tables that were using Innodb.
I enabled the Innodb by removing skip-Innodb from my.cnf and rebooted. After that I did change all tables engine to MyISAM.
After this everything seems to work fine. I could probably now add the skip-Innodb again to my.cnf, but I haven't tried yet.

Reply



Leave a Reply.